با رای امروز نمایندگان مجلس در صحن علنی لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین ایران و پاکستان تصویب شد.
نمایندگان مجلس با مفاد لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پاکستان موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۰ مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای یک فوریت در مورد لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پاکستان با ۱۷۳ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه با یک فوریت این لایحه موافقت کردند.
نماینده دولت در خصوص اهمیت لایحه مذکور، گفت: چنین موافقتنامه هایی به صورت مکرر در مجلس مطرح و مورد موافقت قرار گرفته است، در مورد این لایحه نیز با توجه به حجم مراودات تجاری و اقتصادی بین ایران و پاکستان و پیشینه اقتصادی و فرهنگی که با یکدیگر دارند مراودات را گسترده می کند ضمن اینکه این موضوع در پاکستان فرآیند قانونی را به پایان رسانده و به قانون تبدیل شده است.
وی افزود: حجم گسترده این معاملات در موضوعات حقوقی و عملکرد فعالان اقتصادی مسائلی را ایجاد می کند بنابراین با تصویب این موافقتنامه زمینه های اقتصادی را برای آن ها فراهم و مسائل حقوقی در نهادهای داوری مورد رسیدگی قرار می گیرد و به گونه ای ریل گذاری می شود که بتواند با سرعت بیشتری در این حوزه فعالیت کند.
نماینده دولت در ادامه متن نامه رئیس جمهور به مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:
سلام علیکم
در اجرای اصول ۷۴ و ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پاکستان که به پیشنهاد وزارت دادگستری در جلسه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ هیات وزیران با قید یک فوریت به تصویب رسیده است برای انجام تشریفات قانونی به پیوست تقدیم می شود.
در ادامه غلامحسین زارعی به عنوان نماینده مخالف با این لایحه، گفت: از سال ۵۷ تاکنون بیش از ۱۵۰ موافقتنامه به تصویب رسیده است کما اینکه با بعضی کشورها حداقل ۵ موافقتنامه داریم اما مردم از خروجی این موافقتنامه ها هیچ اطلاعی ندارند بنابراین دولت باید به مجلس در رابطه با خروجی موافقتنامه ها گزارش دهد.
و اما احمد راستینه هفشجانی به عنوان نماینده موافق با لایحه مذکور، افزود: این موافقتنامه ها یکی از ابزارهای خنثی سازی تحریم ها و توسعه تبادلات با کشورهای مختلف است ضمن اینکه لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پاکستان در توسعه روابط ایران با پاکستان موثر است.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه این موافقتنامه در پاکستان به تصویب رسیده است لازم است در مجلس نیز مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه تصویب آن باعث دفاع و صیانت از حقوق ایرانیان در پاکستان می شود.