فرهنگی و اجتماعی 01 آبان 1403 - 1 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
نرگس معدنی پور :

زنان محور سلامت جامعه و خانواده محسوب می شوند

نرگس معدنی پور : زنان محور سلامت جامعه و خانواده محسوب می شوند و الگوی اصلی آموزش و ترویج شیوه زندگی سالم به خانواده و جامعه و نسل آینده به شمار می روند

نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جریان برگزاری دویست و هفتاد و سومین جلسه این شورا با اشاره به هفته ملی سلامت زنان گفت: از آنجا که زنان محور سلامت جامعه و خانواده محسوب می شوند و الگوی اصلی آموزش و ترویج شیوه زندگی سالم به خانواده و جامعه و نسل آینده به شمار می روند؛ حفظ و ارتقاء سلامت آنان جز مسئولیت های پر اهمیت مدیران و سیاسگذاران است. به همین دلیل در چند سال اخیر به منظور حساس سازی جامعه در خصوص اولویت های سلامت زنان هفته پایانی مهرماه به عنوان هفته ملی سلامت زنان نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: بی شک تلاش در حوزه سلامت زنان، راهی میانبر در جهت دستیابی به اهداف اقتصاد سلامت و عدالت در سلامت نیز می باشد. تعدد وظایف زنان در خانواده و جامعه و افزایش روزافزون مسئولیت های آنها از یک سو و خصوصیات و ویژگیهای جسمی و روانی از سوی دیگر، آنان را در معرض انواع آسیب ها قرار می دهد. هرچند که فعالیت ها و خدمات خوبی از سوی حوزه های اجرایی تا کنون صورت گرفته اما به جهت اهمیت و حساسیت های ویژه این حوزه باید مداومت و تلاش در برنامه ریزی و انجام این دست از فعالیت ها همواره مورد دغدغه دستگاه های اجرایی باشد.
معدنی پور بیان داشت: برنامه ریزی برای سلامت زنان نیازمند ایجاد ساختاری مبتنی بر آگاهی و شناخت دقیق بر نیازها و عوامل مؤثر بر آن است. نیازهای متعددی که در همه ابعاد سلامت اعم از جسمی، معنوی، روانی، عاطفی، اجتماعی، شغلی و زیست محیطی احصاء شده باشد.
وی ادامه داد: در حوزه سلامت اجتماعی و زیست محیطی زنان وجود محیط زیست و شهری سالم با فضای سبز کافی و مناسب و امن، منظر و مبلمان شهری و تجهیزات ورزشی مناسب، دسترسی مناسب به مراکز بهداشتی درمانی و وجود فضاهای ایمن شهری از موضوعات قابل توجه در حوزه مدیریت شهری است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: طبق آمارها مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت جسمانی بانوان را بیماری های مزمن غیر واگیر تشکیل می دهند، بیماری هایی که با پیشگیری و تشخیص زودرس آنها می توان از عوارض متعدد و آسیب های بعضا غیر قابل جبران آن جلوگیری کرد.
وی گفت: ارائه آموزش های همگانی در جهت افزایش مهارت های خود مراقبتی و ارتقاء سواد سلامت بانوان با استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود شهرداری در محلات، همچنین حمایت و تقویت کانون ها و تشکل های مردم نهاد در حوزه های مرتبط با سلامت زنان و خانواده از جمله راهکارهای موثر در کاهش تهدیدهای سلامت زنان است. از سوی دیگر توجه به سلامت بانوان شاغل در شهرداری تهران که مجدانه، صبورانه و مسئولانه در همه حوزه های شهرداری مشغول به ایفای نقش هستند؛ بیش از پیش ضروری است.
معدنی پور بیان کرد: بررسی وضعیت سلامت و به ویژه انجام غربالگری بیماری های شایع در زنان و برنامه ریزی جهت پیشگیری و تشخیص درمان زودرس از فعالیت های پر اهمیتی است که در بین خدمات شایسته ای که در حوزه سلامت کارکنان ارائه می شود جایش خالی است.
وی ادامه داد: ضروری است اشاره ای به سلامت شغلی داشته باشم و اهمیت توجه به آن را تأکید کنم. سلامت شغلی بر اساس ارزش ها و مبتنی بر علاقه مندی به آن و سلامت و امنیت محیط و جایگاه شغلی تعریف می شود. فعالیت در محیط امن و سالم و مورد علاقه، تأمین کننده سلامت روانی و جسمی کارکنان، به ویژه کارکنان زن است. بی شک حمایت از بانوان شاغل در جهت کمک به ایفای نقش با مسئولیت آنها نیز در خانواده از موارد پر اهمیت حوزه سرمایه انسانی است. پس یادمان باشد از هر منظر بنگریم هزینه در حوزه سلامت یک سرمایه گذاری پر منفعت است به ویژه در حوزه سلامت زنان.

نویسنده
دبیر تحریریه
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *