رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به لزوم رعایت ملاحظات پدافندی در پروژههای عمرانی و اهمیت تخصیص بودجهای مناسب به این حوزه تاکید کرد.
روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، علی نصیری در نشست علمی تخصصی حفاظت از زیرساختهای حیاتی و حساس شهری از منظر پدافند غیرعامل که در سازمان مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، اظهار داشت: فرقی نمیکند که مخاطره مربوط به حوزه پدافندی یا مخاطرات طبیعی باشد؛ بخش قابل توجه ای از ایجاد آمادگی ها مشترک است. ما باید مردم را آموزش دهیم و خود را برای شرایط اضطراری آماده کنیم.
وی افزود: موضوع پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دارای نقاط اشتراک بسیاری هستند. در پدافند غیرعامل، باید به ایمنسازی زیرساختها توجه کنیم تا از آسیبپذیریها کاسته شده و زیرساختها در هر شرایطی بتوانند به کار خود ادامه دهند. پروژههایی که در حال احداث هستند، میتوانند با کمترین هزینه به ملاحظات پدافندی توجه کنند و ایمنسازی شوند.
نصیری عنوان کرد: برنامه مقاومسازی لرزهای ساختمانها و شریانهای حیاتی کلانشهر تهران در طول یک برنامه ۱۰ ساله تدوین و هزینه آن نیز مشخص شده است. این کار قابل انجام است و با صرف هزینه لازم، میتواند محقق شود.
وی گفت: ضرورت دارد که سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی برای مسئله ایمنی، ردیف بودجهای اختصاص دهند؛ زیرا این بودجه کمتر از هزینهای است که در هنگام وقوع حادثه صرف بازسازی میشود و به نوعی یک سرمایهگذاری محسوب میشود.
نصیری با بیان اینکه شهردار تهران در این دوره مدیریت شهری از طرحهای پدافند غیرعامل حمایت کرده، افزود: سال گذشته ۷۰۰ پروژه مهم شهرداری برای پیوستهای پدافند غیرعامل یا پیوست ایمنی و بحران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارسال و تعیین تکلیف شد. بهعنوان مثال، خطوط مترو که جدیداً ساخته میشوند باید به بیمارستانهای اصلی شهر متصل باشند و خطوط مترو قدیمی نیز در دستور کار قرار دارند تا به بیمارستانها متصل شوند.
وی به طرحهای اجرایی و عملیاتی حفاظت از زیرساختها از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اشاره کرد و افزود: برگزاری تمرین تخلیه ایستگاه مترو میدان صنعت، برگزاری دوره آموزش تخصصی مواد خطرناک، تدوین برنامه آمادگی و پاسخ در شرایط اضطراری برای حوادث شیمیایی در شهر تهران ، پیگیری ساخت ۴ ایستگاه موقت آتشنشانی در نقاط کور شهر، برنامه ریزی بهمنظور برگزاری تمرین عملیاتی پشه آئدس از جمله این طرح ها به شمار می رود.
علی شمسیپور، رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران نیز در این نشست علمی گفت: مرکز مطالعات در این جلسات به بررسی موضوعات مختلفی از جمله پدافند غیرعامل و تقویت زیرساختهای مهم شهری میپردازد که توسط دانشمندان و صاحبنظران این حوزه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به جمعیت بالای تهران نسبت به بسیاری از کشورها، گفت: این شهر دارای ظرفیتهای علمی بزرگی است و بنابراین باید شریانهای حیاتی و زیرساختهای آن به خوبی حفاظت شوند. پروژههای متعددی در این حوزه در شهرداری تهران و مرکز مطالعات شهری تعریف شده است که بخشی از آنها به اتمام رسیده و در دسترس مدیران قرار دارد، و بخشی دیگر نیز بر اساس پیشبینی مخاطرات آینده در حال اجراست./ شهر