معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره میزان خطرزایی و درجه بندی مراکز خطرزا نیز اینطور توضیح داد: مراکز خطرزا خود به چهار دسته کم خطر، متوسط، پرخطر و بسیار پرخطر تقسیم میشوند که دستورالعمل کمیته دائمی پدافند غیرعامل به مراکز پرخطر و بسیار پرخطر میپردازد.
معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ازتشکیل کارگروه ساماندهی مراکز پرخطر شهری در تهران خبر داد.
سید علی شریفی دراین باره گفت: کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور در مصوبهای ساماندهی مراکز پرخطر شهری را ضروری تشخیص داده که بر این اساس شرح وظایفی را برای سازمانها و ارگانهای مرتبط با این موضوع مشخص کرده است. در همین راستا اولین جلسه هماندیشی درزمینه ساماندهی مراکز خطرزای پایتخت با حضور نمایندگان سازمان پدافند غیرعامل کشور، استانداری تهران و حوزههای مختلف شهرداری تهران برگزار شد.
او جزئیات این نشست افزود: در این جلسه گزارشی از دستورالعمل ساماندهی مراکز خطرزا ارائه شد و مدیر طرحهای شهری سازمان پدافند غیرعامل کشور به تشریح ضرورت و فرآیند تهیه این دستورالعمل پرداخت و مفاد آن را بهطور کامل بیان کرد.
به گفته معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نحوه شناسایی مراکز خطرزا، تعیین میزان خطرزایی این مراکز و وظایف شهرداریها در این زمینه، از مواردی بود که در جلسه امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شریفی درباره تشکیل کارگروهی برای ساماندهی مراکز خطرزای تهران، اضافه کرد: تدوین شیوهنامه درجهبندی مراکز خطرزا در دستور کار قرار دارد و این شیوه نامه در وهله اول برای مراکز خطرزای متعلق به شهرداری اجرایی میشود.
معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه به چه مراکزی خطرزا یا پرخطر اطلاق میشود، انبارها و محلهای انباشت مواد شیمیایی یا هر نوع ماده آتشزا را از مصادیق مراکز پرخطر عنوان کرد و افزود: هر جایی که بتواند بالقوه برای محیط پیرامونی خود خطرساز باشد، در فهرست مراکز پرخطر قرار میگیرد که میزان خطرزایی آن با توجه یه شیوه نامه درجه بندی می شود.
او درباره میزان خطرزایی و درجه بندی مراکز خطرزا نیز اینطور توضیح داد: مراکز خطرزا خود به چهار دسته کم خطر، متوسط، پرخطر و بسیار پرخطر تقسیم میشوند که دستورالعمل کمیته دائمی پدافند غیرعامل به مراکز پرخطر و بسیار پرخطر میپردازد.
معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پاسخ به این سوال که پمپ بنزین ها در کدام رده از خطرزایی قرار میگیرند، توضیح داد: دستورالعمل ساماندهی مراکز پرخطر به تازگی ابلاغ شده و اینکه کدام مراکز خطرزا هستند و در کدام رده از خطرزایی قرار میگیرند نیازمند بررسی است.
شریفی نام بردن از مراکز و اماکن شهری را پیش از ارزیابیهای لازم، متضمن بار حقوقی دانست و افزود: درحال حاضر نمیتوان درباره اینکه پمپ های بنزین ها چه میزان خطرزایی دارند اظهار نظر کرد. به گفته او، نتایج این ارزیابیها قاعدتا به دلایل امنیتی محرمانه تلقی میشود و اجازه انتشار رسمی نخواهد داشت.
معاون پدافند غیرعامل سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره شیوه ساماندهی مراکز پرخطر گفت: ساماندهی به این معناست که اگر امکان انتقال و جابهجایی مراکز پرخطر از داخل شهر وجود دارد این مرکز از شهر خارج شود و اگر این امکان به هر دلیل وجود ندارد، اقداماتی برای به حداقل رساندن خطرات آن برای محیط پیرامونی انجام شود.
به گفته شریفی، نصب تجهیزات آتشنشانی، سنسور، ایمن سازی، ارائه آموزشهای لازم به کارکنان، برگزاری مانور برای افزایش آمادگی مقابله با بحران و …، از جمله اقداماتی است که برای ارتقای ایمنی و کاهش مخاطرات مراکز خطرزا انجام میشود.