شورای شهر 01 آبان 1403 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
میثم مظفر:

۶۰ درصد پروژه‌های توسعه محلی مصوب به اتمام رسیده است

بازدید اعضای کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از پروژه‌های توسعه محلی منطقه ۲۰ در قالب طرح رصد ۳، نشستی با نخبگان و معتمدین محلات در ساختمان شهرداری منطقه ۲۰ برگزار شد.

میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، در نشست اعضای کمیسیون برنامه و بودجه با معتمدین محلات و نخبگان منطقه ۲۰ پس از شنیدن مطالبات شهروندان، گفت: در ساختار جمهوری اسلامی ما دو بعد جمهوریت و اسلامیت را داریم. تاکنون در بعد جمهوریت نظام در زمینه انتخابات سیاسی تجربه کسب کردیم و جمهوریت نظام محدود به مشارکت سیاسی شهروندان شده است. رویکرد ما در توسعه بعد جمهوریت این بود که مردم را در تصمیم‌گیری‌های شهری مشارکت دهیم و لذا با رویکرد بودجه‌ریزی مشارکتی بسترهایی را فراهم کردیم که شهروندان بتوانند از طریق تعریف پروژه‌های توسعه محلی و پیشنهاد پروژه‌های اولویت دار مدنظر خویش با عنوان پروژه‌های توسعه محلی در بودجه شهرداری تهران نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: ما در طرح رصد، دغدغه ها ، خواسته ها، ترجیحات و مطالبات اصلی مردم در محلات را احصاء کردیم تا بتوانیم در اداره شهر مشارکت شهروندان را در تصمیم‌گیری‌ها ایجاد نماییم. در طی جلسات متعدد که با معتمدین محلات و نخبگان برگزار شد نسبت به شناسایی چالش‌ها و اولویت ها و در خواست‌های شهروندان اقدام کردیم و برخی از پروژه های پیشنهادی شهروندان تبدیل به کد پروژه در بودجه سالیانه هر منطقه شد و این اقدام در راستای بودجه‌ریزی مشارکتی انجام پذیرفت که منجر به شناسایی ۶ هزار پروژه توسعه محلی در دوره مدیریت ششم شهری شد.
مظفر با بیان اینکه امروز نیز در آغاز طرح رصد ۳، به دنبال احصاء مطالبات و اولویت های مدنظر شهروندان در محلات منطقه ۲۰ هستیم، توضیح داد: این‌ اولین بار است که مدیریت شهری به جای تصمیم‌گیری در اتاق در بسته، در بین مردم حضور پیدا می‌کند و ‌پروژه‌ها را بر اساس اولویت شهروندان تعریف می‌شوند و بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های مدنظر شهروندان مبتنی بر طرح رصد در بودجه سال جاری به تصویب رسیده است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر افزود: برای نهادینه شدن بودجه‌ریزی مشارکتی لازم بود سامانه ای برای ارائه دریافت نظرات و پیشنهادات شهروندان طراحی شود که سامانه « من شهردارم » توسط شهرداری تهران طراحی شد که این اقدام شهرداری عملا بستر ماندگاری برای بودجه ریزی مشارکتی شده است و در همین راستا در فصل تدوین بودجه ، شهروندان می‌توانند لوکیشن محله خود را در روی نقشه این سامانه شناسایی نموده و با انتخاب دقیق نقطه جغرافیایی مشخص، پروژه مدنظرشان را جهت بررسی قرار گرفتن در بودجه شهرداری منطقه پیشنهاد دهند. این رویکرد در برنامه و بودجه مبتنی بر تقویت بُعد جمهوریت نظام ، مشارکت جمعی و بودجه‌ریزی مشارکتی پایه‌ریزی شده است که در کشور کار نوینی تلقی می شود.
همچنین در این جلسه نیز شهروندان مسائل و دغدغه‌های مختلفی را مطرح کردند که بسیاری از آنها قابلیت تبدیل به یک پروژه توسعه محلی در بودجه سال ۱۴۰۴ دارند که می بایست از طریق سامانه من شهردارم ثبت شود.
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد ۱۳۵ پروژه‌ توسعه محلی در بودجه شهرداری تهران برای منطقه ۲۰ تعریف شده، افزود: بالای ۶۰ درصد پروژه‌های توسعه محلی مصوب به اتمام رسیده و ۴۰ درصد آن نیز در حال اجرا است. اگر بخواهیم صرفا به چند مورد از این پروژه‌ها اشاره کنیم، می‌توان به پروژه‌های احداث سرای محله حمزه‌آباد که مبتنی بر پیشنهاد شهروندان در سال گذشته بوده، تأمین روشنایی معبر خیابان کمیل، احداث بوستان مزرعه، احداث مجموعه ورزشی در محله تقی‌آباد، احداث زمین چمن بوستان بسیج، احداث بوستان ۱۳ آبان، احداث قطب گردشگری بی‌بی‌شهربانو، احداث ۳ مجموعه سرویس بهداشتی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اشاره کرد.
مظفر در پایان سخنان خود تأکید کرد: یکی از رویکردهای اصلی شورای ششم توجه به ایجاد فرصت برابر برای شهروندان و حرکت در مسیر تحقق عدالت شهری است. لازم به ذکر است که در این زمینه بودجه مناطق ۱۹،۱۸ و ۲۰ بالاترین رشد و جهش را در سه سال گذشته داشته است، هرچند براساس وسعت و عقب‌ماندگی در منطقه ۲۰ این منطقه همچنان نیازهای بی‌شماری را دارد اما با توجه ویژه‌ای که شورای ششم داشته است در سه سال گذشته بودجه این منطقه چهار برابر افزایش پیدا کرده است./ شورای شهر

نویسنده
دبیر تحریریه
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *